Όροι χρήσης του ftou.gr

Κατάχρηση
Mέλος ή ε­πι­σκέ­πτης που χρη­σι­μο­ποι­εί το ftou.gr με σκοπό πα­ρά­νο­μο κέρ­δος, θα α­πο­κλεί­ε­ται από την υ­πη­ρε­σί­α. Α­να­λό­γως με την πε­ρί­πτω­ση το ftou.gr ε­πι­φυ­λάσ­σε­ται να κάνει χρήση κάθε νό­μι­μου δι­και­ώ­μα­τός του. Το παρόν ισχύει για δο­λι­ο­φθο­ρά, αρ­νη­τι­κή δι­α­φή­μι­ση, προ­σπά­θει­α εκ­με­τάλ­λευ­σης ή προ­πα­γάν­δα υπέρ άλλου web­site, ορ­γα­νι­σμού ή ε­πι­χεί­ρη­σης με σκοπό το κέρδος άλλων ή τη ζημιά του ftou.gr. Δεν α­πα­γο­ρεύ­ε­ται το οι­κο­νο­μι­κό όφελος από την πώληση δι­καί­ως κερ­δη­θει­σών α­πο­δε­κτών α­πα­ντή­σε­ων. Στα μέλη που δε γρά­φουν μη­νύ­μα­τα στο φόρουμ για 2 συ­νε­χό­με­νες ε­βδο­μά­δες, οι α­πο­δε­κτές α­πα­ντή­σεις μει­ώ­νο­νται με ρυθμό μίας α­πο­δε­κτής α­πά­ντη­σης κάθε 7 ημέρες ως ει­σφο­ρά στο ftou.gr για κα­λύ­τε­ρη παροχή υ­πη­ρε­σι­ών στα άλλα μέλη.
Ταξινόμηση
Τα θέματα στο φόρουμ πρέπει να γρά­φο­νται στη σωστή κα­τη­γο­ρί­α, αλλιώς θα με­τα­κι­νού­νται χωρίς προ­ει­δο­ποί­η­ση. Πολλοί α­γνο­ούν αυτόν τον κανόνα ε­πι­πό­λαι­α και σπα­τα­λούν το χρόνο των mo­de­ra­tors άδικα.
Περιεχόμενο και συμπεριφορά
Τα μη­νύ­μα­τα που θα γρά­φε­τε στο φόρουμ (θέματα και απαντήσεις) πρέπει να είναι δικά σας κι όχι υλικό που δε σας ανήκει. Άλλα web­sites α­νέ­χο­νται να γρά­ψε­τε ξένα κεί­με­να αρκεί ν' α­να­φέ­ρε­τε την πηγή. Εμείς, αυτό όχι μόνο δεν το δε­χό­μα­στε, αλλά είναι και αιτία ban. Αν θέλετε να α­να­δη­μο­σι­εύ­σε­τε κεί­με­νο άλλου, πρέπει να έχετε άδειά του. Προ­σω­πι­κές ε­πι­θέ­σεις σε άλλους, έστω και κα­λυμ­μέ­νες (bul­ly­ing) δεν ε­πι­τρέ­πο­νται. Ε­ξαι­ρού­νται οι ευ­νό­η­τες δι­α­φω­νί­ες, τα μη κα­κο­προ­αί­ρε­τα πει­ράγ­μα­τα κι η αυστηρή δι­α­τύ­πω­ση α­πό­ψε­ων στα πλαί­σι­α κοινώς α­πο­δε­κτής λογικής. Οι mo­de­ra­tors κρί­νουν ποιο πε­ρι­ε­χό­με­νο είναι προ­σβλη­τι­κό και ποιο όχι. Είστε ευ­πρό­σδε­κτοι να ει­δο­ποι­ή­σε­τε έναν mo­de­ra­tor για κάποιο θέμα που πι­στεύ­ε­τε ότι προ­κα­λεί, με email στην ε­πι­κοι­νω­νί­α. Εφόσον κριθεί προ­σβλη­τι­κό, θα σβήνεται και θα ε­πι­βάλ­λε­ται κα­μπά­να κατά πε­ρί­πτω­ση στο μέλος που δε συμ­μορ­φώ­νε­ται. Δε δε­χό­μα­στε δη­μό­σι­α υ­πό­δει­ξη σε mo­de­ra­tor να πα­ρα­κο­λου­θή­σει κάποιο θέμα ή πα­ρα­τη­ρή­σεις σχε­τι­κά με τη δι­α­χεί­ρι­ση. Θα πρέπει να στεί­λε­τε email.
Μορφοποίηση
Το forum του ftou.gr δε δέ­χε­ται greek­lish και ειδικά την trendy/emo δι­ά­λε­κτο του στυλ etc c00l p ema8a n grfw tr dn mpr alli00cc m tpt. Μη γρά­φε­τε με το Caps Lock α­ναμ­μέ­νο και μη γρά­φε­τε με τε­ρά­στι­α γράμ­μα­τα. Αυτό δε θα κάνει το μήνυμά σας κα­λύ­τε­ρο από τα μη­νύ­μα­τα των άλλων, μάλλον θα εκ­νευ­ρί­σει πε­ρισ­σό­τε­ρο κόσμο ή θα οδηγήσει σε α­ντα­γω­νι­σμό με­γέ­θους. Τέτοια μη­νύ­μα­τα είναι κιτς και θα σβήνονται. Επίσης θα σβήνονται μη­νύ­μα­τα που έχουν τον τίτλο τους ή/και το κεί­με­νό τους γραμ­μέ­νο με κε­φα­λαία. Θα σβήνουμε μη­νύ­μα­τα που το πα­ρα­κά­νουν με τις ει­κό­νες. Οι ει­κό­νες κα­θυ­στε­ρούν το φόρ­τω­μα της σε­λί­δας. Μην τις χρη­σι­μο­ποι­εί­τε άσκοπα. Μέλη που κάνουν ε­πί­τη­δες το κεί­με­νό τους να ξε­χω­ρί­ζει εμ­φα­νι­σι­α­κά, γί­νο­νται συνήθως banned.
Spamming
Το ftou.gr παίρ­νει πολύ σοβαρά μέτρα ε­νά­ντι­α στο spam­ming και αυτά είναι συνήθως η κα­ταγ­γελία του spam­mer χωρίς κανένα δι­σταγ­μό ή δεύ­τε­ρη σκέψη.
Στοιχεία προφίλ
Ως α­ντι­-κοι­νό­τη­τα δε θέ­λου­με να βάλετε α­λη­θι­νή φω­το­γρα­φί­α στο προφίλ. Μπο­ρεί­τε να δώσετε προ­αι­ρε­τι­κά στοι­χεί­α στο προφίλ σας όπως ει­κο­νί­δι­ο, υ­πο­γρα­φή και τη δι­εύ­θυν­ση της ι­στο­σε­λί­δας σας. Δεν ε­πι­τρέ­πο­νται link προς το προφίλ σας σε σε­λί­δες online προ­ξε­νιών ή κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης. Δε μπο­ρεί­τε να βάλετε προσ­βλη­τι­κό ή τε­ρά­στιο σε μέ­γε­θος­/­δι­α­στά­σεις ει­κο­νί­δι­ο (θα δι­α­γρα­φεί), προ­κλη­τι­κή υ­πο­γρα­φή ή δι­α­φη­μι­στι­κό πε­ρι­ε­χό­με­νο προς ε­μπο­ρι­κό web­site. Α­πα­γο­ρεύ­ε­ται να βάζετε προ­σω­πι­κά δε­δο­μέ­να δικά σας ή άλλων στο προφίλ σας. Σε τέτοια πε­ρί­πτω­ση θα γί­νε­στε banned και θα ε­νη­με­ρώ­νε­ται αμέσως ο ISP που χρη­σι­μο­ποι­ή­σα­τε για να με­τα­δώ­σε­τε αυτά τα δε­δο­μέ­να.
Απόρρητο
Το e-mail σας δεν είναι φανερό παρά μόνο στον a­dmi­ni­stra­tor. Επίσης το ftou.gr για να ε­ξα­σφα­λί­σει ότι δεν θα πα­ρε­νο­χλού­νται τα μέλη του από άλλους, έχει Α­ΠΕ­ΝΕ­ΡΓΟ­ΠΟΙ­Η­ΣΕΙ τα πριβέ μη­νύ­μα­τα στο φόρουμ. Μέλος που δη­μο­σι­εύ­ει προ­σω­πι­κά του στοι­χεί­α ή προ­σω­πι­κά δε­δο­μέ­να άλλων θα γί­νε­ται ban και α­νά­λο­γα με την πε­ρί­πτω­ση θα κα­ταγ­γέλ­λε­ται στις αρχές. Τα coo­kies που χρη­σι­μο­ποι­εί το ftou.gr είναι για την ευ­κο­λία των μελών του και δεν είναι για track­ing ή πα­ρα­κο­λού­θη­ση. Το πε­ρι­ε­χό­με­νο αυτών μπορεί να ε­ξε­τα­στεί με ειδικά add-on στο brow­ser του χρήστη. Το ftou.gr προ­σφέ­ρει προς πώληση pre­mi­um πε­ρι­ε­χό­με­νο. Η πύλη πλη­ρω­μών που χρη­σι­μο­ποι­εί το ftou.gr είναι επί του πα­ρό­ντος η PayPal. Το ftou.gr δε γνω­ρί­ζει και δεν α­πο­θη­κεύ­ει τα στοι­χεί­α που δίνετε κατά την πληρωμή — πι­στω­τι­κές κάρτες, δι­ευ­θύν­σεις, α­ρι­θμούς τη­λε­φώ­νου. Οι online πλη­ρω­μές προς το ftou.gr δι­έ­πο­νται από την πο­λι­τι­κή απορρήτου της PayPal.
Όριο ηλικίας
Το φόρουμ του ftou.gr δεν α­πευ­θύ­νε­ται μόνο σε ενήλικες, εν­τού­τοις ε­πι­τρέ­πε­ται μόνο για άτομα άνω των 13 ετών. Το ftou.gr εν­θαρ­ρύ­νει τη συμ­με­το­χή νέων ατόμων στο φόρουμ του. Η συμ­με­το­χή όμως α­νη­λί­κου πρέπει να γί­νε­ται με τη συγ­κα­τά­θε­ση και γνώση του κη­δε­μό­να. Δεν ε­πι­τρέ­πε­ται χρήση του φόρουμ του ftou.gr για άτομα κάτω των 13 ετών ή για άτομα κάτω των 18 που δεν έχουν σύμ­φω­νους τους γο­νείς­/­κη­δε­μό­νες τους με τη συμ­με­το­χή τους.
Συναντήσεις μελών
Το ftou.gr δε δι­ορ­γα­νώ­νει συ­να­ντή­σεις μελών σε καμία πε­ρί­πτω­ση, ούτε ε­πι­τρέ­πει τέ­τοι­ες α­νε­ξάρ­τη­τες πρω­το­βου­λί­ες των μελών του. Α­να­κοι­νώ­σεις και συ­ζη­τή­σεις για συ­να­ντή­σεις ά­γνω­στων μελών μεταξύ τους, θα σ­βή­νο­νται. Μέλη που προ­σα­να­το­λί­ζο­νται να κάνουν γνω­ρι­μί­ες μέσω του site, θα α­πο­κλεί­ο­νται χωρίς δεύ­τε­ρη ευ­και­ρία. Δεν ε­πι­τρέ­πε­ται να προ­σελ­κύ­ε­τε μέλη του ftou.gr σε άλλα μέσα κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης.
Κλώνοι
Δεν ε­πι­τρέ­πο­νται τα πολ­λα­πλά προφίλ από το ίδιο άτομο με σκοπό την πα­ρα­πλά­νη­ση των μελών μας ή για ο­ποι­ου­σδή­πο­τε άλλους λόγους. Στην πε­ρί­πτω­ση που α­να­κα­λύ­ψου­με άτομο με δύο ή πε­ρισ­σό­τε­ρα προφίλ, θα τα α­πε­νερ­γο­ποι­ού­με και τα δύο και θα ε­νη­με­ρώ­νου­με τον ISP που χρη­σι­μο­ποί­η­σε για την απάτη.
Προσβολές
Εκ­φο­βι­σμός, κακίες και προ­σω­πι­κές ε­πι­θέ­σεις να α­πο­φεύ­γον­ται. Προ­σβο­λή κατά του site ή κατά της δι­α­χεί­ρι­σής του ι­σο­δυ­να­μεί με ban από αυτό. Είστε φι­λο­ξε­νού­με­νοι σε ένα χώρο, που σας πα­ρέ­χε­ται ως προ­νό­μι­ο και όχι ως α­να­φαί­ρε­το δι­καί­ω­μα. Ο­φεί­λε­τε να σε­βα­στεί­τε το πε­ρι­βάλ­λον που βρήκατε.
Συμπληρωματικά
Μόνο εφόσον μας ζη­τη­θούν προ­σω­πι­κά δε­δο­μέ­να (e-mail, IP ad­dres­ses κλπ) από ε­πί­ση­μη αρχή του κρά­τους και με ειδική δι­α­δι­κα­σία προ­κει­μέ­νου να ε­ξα­κρι­βω­θούν πα­ρά­νο­μες ε­νέρ­γει­ες, ή αν τί­θε­ται θέμα σοβαρής πα­ρα­βί­α­σης των πα­ρα­πά­νω κα­νό­νων, το ftou.gr θα τα πα­ρα­δώ­σει. Τα προ­σω­πι­κά σας δε­δο­μέ­να δε θα που­λη­θούν­/­δο­θούν σε τρί­τους. Μόνο σε πε­ρί­πτω­ση με­τα­βί­βα­σης­/­πώ­λη­σης του web­site σε άλλο ιδιοκτήτη, τα προ­σω­πι­κά σας δε­δο­μέ­να και όλη η βάση δε­δο­μέ­νων θα με­τα­βι­βα­στούν στο νέο ι­δι­ο­κτή­τη με ειδικό συμ­φω­νη­τι­κό που του α­πα­γο­ρεύ­ει την πώ­λη­σή τους­/­δι­ο­χέ­τευ­σή τους σε τρί­τους. Check the Privacy Policy. Το ftou.gr έχει το δι­καί­ωμα να δι­ορ­θώ­σει ή να σβήσει ο­ποιο­δή­πο­τε μήνυμα του φόρουμ, ή να α­πο­κλεί­σει­/­δι­α­γρά­ψει ο­ποιο­δή­ποτε λο­γα­ρια­σμό μέλους του ή guest από τις υ­πη­ρε­σί­ες του site, χωρίς καμία προ­ει­δο­ποί­η­ση. Οι υ­πη­ρε­σί­ες του web­site αυτού δεν α­πευ­θύ­νο­νται σε όλους. Δι­α­τη­ρού­με το δι­καί­ω­μα να μην ε­πι­τρέ­ψου­με την πρό­σβα­ση στις υ­πη­ρε­σί­ες του ftou.gr προ­λη­πτι­κά σε ο­ποιον­δή­πο­τε ε­πι­σκέ­πτη, ακόμα και χωρίς λόγο.

Ενημερώθηκε πριν 1704 ημέρες