Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Μην πτύετε καταγής
Τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είναι σα να βλέπεις την πεθερά σου να πέφτει στο γκρεμό μαζί με το αυτοκίνητό σου.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Καταλήψεις παντού

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #35079 από Gilraen στις 06 Ιουνίου 2006, 11:21πμ

Gilraen

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2005
    Πιστεύω πως ενημερώνεστε. Όλη τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σε ρυθμούς καταλήψεων...Γιατί? Γιατί όλοι οι φοιτητές διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο. Δεν είναι δυνατόν λίγοι κοπρίτες εκεί πάνω να μας ισοπεδωνουν, να απαξιώνουν τα πτυχία μας και τους κόπους μας... Έτσι δείχνουμε ότι δεν είμαστε άβουλα πλάσματα αλλά ότι έχουμε τη δύναμη να αντιταχθούμε στο παιχνίδι αυτό που παίζεται σε βάρος μας.
   Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται, τώρα θα μάθουν να μας φοβούνται!!!
   Μέχρι χθες το βράδι είχαν κλέισει 207 ΑΕΙ και 60 ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Και έπεται συνέχεια....
   Ταχθείτε μαζί μας...

ΥΓ. Περιμένω και τις δικές σας απόψεις ή και νέα από τις καταλήψεις.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35083 από F.U.B.A.R στις 06 Ιουνίου 2006, 3:51μμ

F.U.B.A.R

μέλος από: 1/12/2005
Το γιατί κάνετε καταλήψεις το γνωρίζεται; Αυτό είναι σημαντικότερο από το ίδιο το γεγονός. Γιατί οι περισσότεροι μισόλογα και αοριστολογίες λένε.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35099 από tHoDwRiS στις 10 Ιουνίου 2006, 2:16μμ

tHoDwRiS

Εικονίδιο
μέλος από: 18/2/2006
O αγώνας συνεχίζεται...και είναι μαζικός...αυτό με κάνει να πιστεύω πως ίσως καταφέρουμε να μας ακούσουν αυτή τη φορά και να μην παίζουν στα ζάρια το μέλλον μας...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35110 από Gilraen στις 13 Ιουνίου 2006, 10:51πμ

Gilraen

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2005
    Καλημέρα σε όλους. Φυσικά και γνωρίζουμε για ποιο λόγο κάνουμε καταλήψεις. Εγώ προσωπικά έχω διαβάσει τα άρθρα και τα νομοσχέδια που θέλει να περάσει η Μαριέττα. Αλλά δεν πρόκειται να καθήσω να σου τα εξηγήσω.
    Και κάτι νεότερο από τις καταλήψεις. Αν αυτή την εβδομάδα κλείσουν όσες σχολές είναι κλειστές μέχρι τώρα η Μαριέττα θα τα αποσύρει τα νομοσχέδια.
   Αυτά και καλημέρα σας....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35128 από Kaf_ στις 15 Ιουνίου 2006, 7:45μμ

Kaf_

μέλος από: 15/6/2006
Κατα τη γνώμη μου το κακό με τους "καταληψίες" είναι το εξής. Πηγαίνουν αεράτοι, ψηφίζουν ΝΑΙ στην κατάληψη και την επόμενη μέρα φεύγουν για την πατρίδα τους. Και το χειρότερο? Θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους επαναστάτες και αντι-. Κάτσε ρε φίλε, απο πού κ ως που επαναστάτης, απο που κ ως που καταληψίας? Εσύ δεν είσαι που θές να ακουστείς? Να περάσεις τα δικά σου σε αυτους τους απο πάνω που λες? Ε ωραία, ΠΟΥ ΠΑΣ λοιπόν? Πέρασα έξω απο σχολές υπο "κατάληψη" και είδα 20 άτομα μέσα να λένε μασάλια (σσ ιστορίες). 20 απο τα 200 (παράδειγμα) άτομα που είναι στη σχολή. Το ίδιο θα δει ο καθένας αν κάνει μια γύρα και δει τις σχολές. Άντε ίσως να τα παραλέω, ίσως να είναι και 50 άτομα... Και πάλι, πού είναι οι άλλοι? Είδα παιδιά που ξέρω και είναι φοιτητές αλλού (αυτες τις μέρες των μαζικών καταλήψεων) κ άκουσα τη φράση "κάνουΜΕ κατάληψη στη σχολή μας". ΦΦΦ... τι να πω. Λέω να σιωπήσω
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35133 από Kaf_ στις 20 Ιουνίου 2006, 7:33μμ

Kaf_

μέλος από: 15/6/2006
Χθές επιβεβαίωσα τα όσα είπα στο παραπάνω post. Πήγα στην παλιά νομική (κομοτηνή) και είδα τι εννοούν με τον όρο κατάληψη. Χωρισμένοι κατά παράταξη, άλλοι έπαιζαν ταμπού, άλλοι άκουγαν μουσική και συζητούσαν, άλλοι έπιναν μπύρες. Και όλοι αυτοί αγωνίζονται για το ίδιο πράγμα. Σύνολο να ήταν 30-40 άτομα, οχι παραπάνω. Τους παραδέχομαι όμως στις πορείες, εκεί είναι αντικειμενικά ενωμένοι. Όπως φαίνεται πάντως κατάφεραν αυτο που προσπαθούσαν.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35136 από Mindcry στις 21 Ιουνίου 2006, 1:03μμ

Mindcry

μέλος από: 3/11/2004
Παρά το γεγονός οτι δεν είμαι φοιτητής ακόμα πιστεύω πως μπορώ να σχολιάσω πολλά από αυτά που είδα και άκουσα σχετικά με τις καταλήψεις..
Αρχικά...

Αναφορά: (Gilraen@13 Ιουνίου 2006)    Αν αυτή την εβδομάδα κλείσουν όσες σχολές είναι κλειστές μέχρι τώρα η Μαριέττα θα τα αποσύρει τα νομοσχέδια.

Δε νομίζω μαγκες να τα αποσύρει τελέιως..
Θα τα αποσύρει για το καλοκαίρι και θα τα καταθέσει ξανά το φθινόπωρο..
Ακούστε και το άλλο το ωραίο όμως..
Η Ελλάδα δεσμεύεται να περάσει αυτά τα μέτρα από την Ε.Ε.
Έτσι, αν δεν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, για κάθε μέρα που θα περνάει μετά τη λήξη της προθεσμίας η Ελλάδα θα πληρώνει προστιμο..

Θέλω τωρα να πω και δυο πράγματα που είδα και άκουσα και με παραξένεψαν.
1)
Η ΠΑΣΠ στηρίζει τις καταλήψεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών εναντι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κτλ κτλ..

Αλήθεια ρε; τότε ας μου εξηγήσει κάποιος αυτό:

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει εκφρασθεί υπέρ της θεσμοθέτησης ενός απαραίτητου νομικού πλαισίου για την ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φορέων όπως της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δυνάμεων της οικονομίας. Ο αποκλεισμός της δυνατότητας ίδρυσης τέτοιων ιδρυμάτων δεν συμβαδίζει με το πνεύμα της νέας εποχής. Το ζητούμενο είναι να αναπτύξουμε ως χώρα εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ώστε να γίνουμε το κέντρο της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της έρευνας για την ευρύτερη περιοχή μας, της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

To βρήκα εδώ, στη σελίδα του Γιωργάκη:
www.papandreou.gr

Δε λέω αν οι φοιτητές κάνουν καλά που συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ ή όχι απλά πονηρευτείτε λίγο ρε πούστη μου.. Ισως τα βλέπω αλλιώς γιατί είμαι μαθητής ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι το χειμώνα η ΠΑΣΠ ούτε καν στις συνελέυσεις σας δε θα πατάει..

2)
Οι φοιτητές θεωρούν ότι η πάλη τους πρέπει να συμβαδίζει με τον αγώνα των εργαζομένων (Σωστότατο το βρίσκω)
Σε μία προσπάθεια να ενωθούν με το εργατικό κίνημα πάνε και συνεργάζονται με τη ΓΣΕΕ!!! (Εδώ το χέσατε μάγκες..)

Γιατί το χέσατε;
Πολύ απλά η ΓΣΕΕ στις 4/10/2005 εγκανίασε το πανεπιστήμιό της, την "Ακαδημία εργασίας" όπως λέγεται..
Αυτό όμως αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού ουσιαστικά έχουμε το πρώτο μη κρατικό (δηλαδή ιδιωτικό) πανεπιστήμιο..
Πιστεύετε αλήθεια ότι αυτός ο χώρος μπορεί να σεβαστεί τα αιτήματά σας για δημόσια και δωρεάν παιδεία;
Yποκριτές είναι..

Καλύτερα να πηγαίνατε με το ΠΑΜΕ.. (αλλά όοοχι αυτοί είναι κομμούνια δε σας κάνουν!)

Τελοσπάντων δε θα πω τίποτε άλλο. Του χρόνου θα είμαι κι εγώ φοιτητής και θα είμαι κι εγώ σε όποια κινητοποίηση γίνεται. Είμαι σιγουρος πως το φοιτητικό κίνημα μαθαίνει από τα λάθη του και οσο πάει γίνεται πιο μαζικό και πιο ώριμο.
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login